15 inspirerende podcasts die je kennis en productiviteit vergroten

Het aanbod van podcasts is te vergelijken met een enorme bibliotheek. Over bijna ieder denkaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Daarom zijn podcasts ideaal om je kennis en productiviteit op een toegankelijke manier te vergroten met motiverende thema’s zoals; carrière, succes, motivatie, geluk, ondernemen, gezondheid, mindset, psychologie, financiën, groei en lifehacks.

We hebben een lijst voor je samengesteld met 15 inspirerende podcasts waarmee je jouw kennis en productiviteit kunt vergroten. Veel luisterplezier!

1. Werkgeluk

In Werkgeluk komen jonge professionals aan het woord die allemaal op een bijzonder manier hun werkgeluk najagen. Deze podcast gaat op zoek naar wat mensen drijft in het werk, wat ze doen en hoe ze zijn gekomen waar ze nu zijn. Is dat goed geld verdienen? Een prima werk/privé balans? Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling? Zingeving? Je hoort het allemaal in deze podcast

Luister via Spotify of Apple Podcast

2. Leef Je Mooiste Leven 

Michael Pilarczyk en Cindy Koeman spreken ver persoonlijke ontwikkeling, geluk, geld, bewustzijn, innerlijke rust, mindfulness, meditatie en levenskunst. Wij inspireren jou met praktische info hoe jij je mooiste leven kunt gaan leven. Missie: Join the movement for a healthy, wealthy, happy life!

Luister via Spotify en Apple Podcasts

3. Snuggere Zaken 

In deze podcast worden wekelijks onderwerpen worden besproken waar iedereen snuggerder van wordt. Alles wat een moderne kenniswerker nodig heeft om met succes zijn/haar werk te kunnen doen.

Luister via Spotify of Apple Podcasts

4. Groeivoer voor Ondernemers

Ondernemers kunnen in deze podcast luisteren naar praktische tips, interviews met collega ondernemers, auteurs en andere experts op het gebied van ondernemen. Ben je op zoek naar inspiratie over bedrijfsgroei en persoonlijke groei? Misschien is deze podcast dan wel iets voor jou.

Luister via Spotify of Apple Podcasts

5. Hoe Krijg Je Het Voor Elkaar?

In de ‘Hoe Krijg Je Het Voor Elkaar?’ podcast gaat Reinier Ladan op onderzoek uit naar hoe mensen werken. Wat kunnen we leren van mensen die efficiënt te werk gaan en dingen snel en goed gedaan krijgen? Wat is er allemaal nodig om succesvolle producten en diensten in de markt te zetten? Kun je te ver gaan met productiviteit? Bestaat er een optimale balans tussen je werk- en privéleven? Allemaal vragen die richting geven aan dit onderzoek.

Luister via Apple Podcasts

6. 100% Inspiratie

Thijs Lindhout gaat op zoek naar het geheim achter geluk & succes. Dit doet hij met een gezonde dosis energie en humor. Wat maakt nu dat sommige mensen de top bereiken in het leven? Hoe kun je je droom realiseren? Hoe kun je succesvol worden door te doen wat je leuk vindt? Hij interviewt bekende mensen en ontdekt het verhaal achter hun geluk en succes. Een must voor iedereen die meer uit het leven wil halen.

Luister via SoundCloud Spotify of Apple Podcasts

7. Leven zonder stress

Openhartige gesprekken met podcasters, acteurs, coaches en sprekers over stress, geluk, zingeving, angst, geld, sexualiteit, burn-out, depressie, angst, liefde, status, werk, meditatie, denken, ontspanning, verdriet, vreugde, vrije wil, lijden, pijn, plezier, relaties, ziekte, geloof, guru’s, opvoeding, therapie, talenten, conflicten, humor, bewustzijn, boedisme, zen, yoga en mindfulness.

Luister via Spotify of Apple Podcasts

8. De psychologie van succes

Albert Sonnevelt en Tonny Loorbach geven wekelijks antwoord op al jouw vragen over persoonlijke ontwikkeling, geluk, belemmerende gedachten, het doorbreken van patronen, uitdagingen en obstakels in je leven én de groei van ondernemers en ondernemingen.

Luister via Spotify en Apple Podcasts 

9. Mark Tuitert Drive

Olympisch kampioen en voormalig langebaanschaatser Mark Tuitert gaat in zijn podcast op zoek naar de drijfveren van atleten, ondernemers, wetenschappers en artiesten. Tuitert schreef na zijn olympische zege zijn biografie “Vancouver 210210; Zonder strijd geen overwinning”.

Luister via Spotify en Apple Podcasts

10. Eindbazen

Michel Vos en Wiggert Meerman spreken tijdens deze podcasts met bijzondere mensen – Eindbazen – die een uitzonderlijke prestatie of bijdrage hebben geleverd op het gebied van sport, wetenschap, ondernemen, cultuur, maatschappij of technologie.

Luister via Spotify of Apple Podcasts

11. Celine Charlotte Podcast

Charlotte van ’t Wout is een ondernemer en business influencer. Ze maakt cursussen en online content over onderschap. In haar podcasts bespreekt ze haar ervaringen als ondernemer van twee bedrijven.

Luister via Spotify Apple Podcasts of SoundCloud

12. Lifestyle Hacking

Een fit lichaam, een sterke mindset en de juiste gewoontes om alles uit jezelf te halen; dit is waar de Lifestyle Hacking podcast over gaat met Tom Tuning, online personal trainer en ondernemer, met een passie voor zelfverbetering, business, sport en een gezonde leefstijl.

Luister via Spotify of Apple Podcasts

13. BNR Show Business

De inspiratie-podcast over BN’ers met een eigen bedrijf. Van tv-sterren tot artiesten, bekende YouTubers en sporthelden. Hoe zorgen ze voor zakelijk succes en gebruiken ze hun bekendheid om het bedrijf te laten groeien?

Luister via Spotify of Apple Podcasts

14. High End Ondernemen

De marketing en sales podcast gaat over hoe je als ondernemer meer klanten kunt bereiken, meer omzet en uiteindelijk meer winst realiseert. Het spel van sales en online marketing. Harald Heukers inspireert ondernemers door met de juiste inzet van internetmarketing, sales technieken en een groei-mindset meer resultaat te realiseren.

Luister via Spotify en Apple Podcasts

15. Werkprofessor

In deze podcast met Wendy van Ierschot krijg je recente wetenschappelijke inzichten over menselijk gedrag geserveerd. Direct toepasbaar op je werk of in je bedrijf.

Luister via Spotify en Apple Podcast

Ben je na het luisteren enthousiast geworden om voor jouw organisatie ook een inspirerende podcast te maken? Impact Podcast helpt je graag daarbij. Neem voor informatie vrijblijvend contact met ons op.