Hoe maak je een podcast?

Wij zijn we trots op de podcasts die we maken en voelen ons zeer betrokken bij iedere productie. Ons doel is dat jij je volledig op de inhoud kunt focussen en geen zorgen hoeft te maken over de techniek. We leggen je in het kort uit hoe het maken van een podcast in zijn werk gaat:

Voorbereiding

De eerste fase van de productie wordt door de opdrachtgever uitgevoerd; de inhoudelijke en redactionele voorbereiding waaronder zoals het bedenken van het format, het bepalen van de onderwerpen, het uitnodigen en plannen van gasten. Wij kunnen je daarnaast ondersteunen met het adviseren over format en audiovormgeving.

Opname

Met onze mobiele podcaststudio kunnen wij op iedere lokatie een podcast opnemen met maximaal 4 sprekers. Daarbij begeleid een ervaren podcasttechnicus de opname. Wanneer een gast niet ter plekke aanwezig kan zijn, dan is het mogelijk om een externe audioverbinding te maken via gsm of online-applicatie.

Montage en audionabewerking

Na de opname bewerken we in onze studio de klankkleur, dynamiek en volumes van de sprekers. Zo klinkt iedereen even duidelijk verstaanbaar en goed in balans. Daarna volgt de montage, het zogenaamde knippen en plakken; zoals het corrigeren van versprekingen, lange pauzes en eventuele foutjes. Als laatste stap voegen we in de eindmontage de audiovormgeving toe en bewerken we het totale klankbeeld. Zo ontstaat een evenwichtig geluidsbeeld met een mooie, volle podcastsound.

Publicatie

Voordat de podcast is te beluisteren door je publiek, wordt deze eerst geplaatst op een podcasthostingsite. Vandaar uit wordt je podcast gestreamd naar een podcastkanaal zoals Spotify, Apple Podcasts of SoundCloud. Via deze platforms gaat je podcast uiteindelijk online. Desgewenst kan de podcast, door je websitebouwer, op de site van je organisatie worden geplaatst.

Wanneer je ons inschakelt, voor het maken van je podcast, ontvang je het Impact Podcast Handboek. Hierin nemen we stap voor stap het productieproces met je door en geven je veel handige tips & tricks.

Wil je weten hoe wij jou technisch kunnen ontzorgen bij het maken van podcasts? Neem dan zeker contact op.