Hoe maak je een podcast?

Bij Impact Podcast zijn we trots op de podcasts die we maken. Niet alleen de techniek moet van uitstekende kwaliteit zijn maar ook de begeleiding rondom de productie. Wij voelen ons zeer betrokken bij iedere podcast die wij mogen maken. Zo zorgen we er onder andere voor dat jij je tijdens de opname volledig op de inhoud kunt focussen en niet bezig hoeft te zijn met de techniek. Daarvoor staan wij voor je klaar. We leggen je graag uit hoe het maken van een podcast in zijn werk gaat:

Pre-productie – Voorbereiding

In de voorbereidende fase bespreken we de gewenste aanpak, vorm en thema van je podcast met je door. Daarop stellen we de techniek af en kunnen je adviseren over podcastformat en audiovormgeving. En ook de productie van een intro, outro en breaks kunnen wij geheel voor je verzorgen.

Opname

Onze mobiele podcaststudio is zeer compact en kan daardoor binnen een half uur worden opgebouwd. De set is geschikt voor maximaal 4 personen. De opname wordt deskundig begeleidt door een ervaren podcasttechnicus. Voor aanvang van de podcast krijgen de gasten een instructie op welke manier de microfoon goed te gebruiken. Tevens wordt het volume van de stemmen ingeregeld. Een bijkomend voordeel is dat gasten direct gewend raken aan hun stem via de microfoon. Wanneer een gast niet ter plekke aanwezig kan zijn, dan is het mogelijk om een externe audioverbinding te maken via gsm of internetbellen.

Iedere microfoon of verbinding wordt met een meersporenopname op een individueel audiokanaal opgenomen. Zo kunnen we die later, in de audionabewerking, aanpassen. Na de opname ontvang je de ruwe mix van jouw podcast zodat je die kan controleren op inhoud en correcties. Met die informatie gaan wij aan de slag met de montage en audionabewerking.

Post-productie – Montage en audionabewerking

Na de opname wordt de meersporenopname nabewerkt in onze studio;. We passen de klankkleur, dynamiek en volume waar nodig aan zodat alle sprekers even duidelijk verstaanbaar en in balans zijn. Dan volgt de montage, het zogenaamde knippen en plakken. Eventuele versprekingen, lange pauzes of kleine foutjes worden gecorrigeerd en de montage bewerkt. Het totale klankbeeld wordt gemasterd zodat een vol en evenwichtig geluidsbeeld ontstaat.

Publicatie

Om de podcast te kunnen publiceren voegen we metadata aan het audiobestand toe zoals de titel, omschrijving en afbeelding. Die worden samen met het audiobestand geüpload naar een podcasthostingsite. Een RSS feed linkt het bestand aan de podcastkanalen van je keuze. Desgewenst kan de podcast, in samenwerking met je websitebouwer, op de site of intranetwerk van je organisatie worden geplaatst. Je podcast is nu volledig on-the-air!

Wil je meer informatie over onze mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.