Interne podcast voor je organisatie?

Het maken van een interne podcast voor je organisatie is een uitermate geschikt communicatiemiddel om informatie en kennis op een laagdrempelige manier binnen je organisatie te verspreiden. Maar er kunnen diverse redenen zijn om bepaalde content niet publiekelijk zonder controle te delen met derden. Bijvoorbeeld vanwege bedrijfsgevoelige gegevens of vanwege informatie onder die onder een embargo valt. Bij een interne podcast is het vaak niet de bedoeling dat afgeschermde zaken op straat komen te liggen. Daarom is het belangrijk om je podcast te verspreiden met een selecte groep gebruikers zodat de inhoud niet traceerbaar is voor ongenodigde luisteraars.

Speciaal hiervoor hebben we 3 bruikbare oplossingen;

  • Verborgen podcast
  • Privé podcast
  • Mobilele podcast app
Verborgen podcast

Bij een verborgen podcast deel je een link met een geselecteerde groep luisteraars. Deze link is niet te ïndexeren door zoekmachines zoals Google en verschijnt daardoor niet in zoekresultaten. De podcast is niet volledig afgeschermd want gebruikers kunnen de link delen met derden. Meestal wordt een verborgen podcast ingezet bij informatie waarbij het geen erg groot probleem is wanneer die uiteindelijk naar buiten komt. Deze podcast is geschikt om te abonneren als RSS feed of om te embedded te gebruiken via een webplayer.

Privé podcast

Wanneer je meer controle wil over je distributie dan is de privé podcast een zeer geschikte oplossing. Bij deze afgeschermde podcast hebben alleen geselecteerde gebruikers toegang die je via hun e-mail adres hebt toegevoegd aan een whitelist. Zolang ze op deze lijst staan hebben ze toegang tot je podcasts. Verwijder je, om welke reden dan ook, een gebruiker van de whitelist dan verliest die persoon de volledige toegang. Ook tot de eerdere podcastafleveringen. In tegenstelling tot de verborgen podcast kan de gebruiker de link met de privé podcast niet delen met personen buiten de whitelist. Bij het publiceren van nieuwe afleveringen ontvangen gebruikers automatisch een notificatie via e-mail. Zo worden zij razendsnel persoonlijk op de hoogte gebracht. Bij iedere notificatie ontvangt de luisteraar een unieke link naar de podcast die leidt naar een player in webpagina. De layout van deze webpagina is te personaliseren in de huisstijl van je organisatie.

Mobiele app

Met deze oplossing wordt een gesloten systeem gecreëerd met een volledige controle over de distributie van interne podcasts. Dit kan met de ontwikkeling van een mobiele app die wordt geïntegreerd in een beveiligd platform. Met dit systeem bestaat de mogelijkheid om gebruikers afzonderlijke rechten toe te wijzen tot het laten beluisteren van afzonderlijke en beveiligde podcasts. Hierdoor kan je verschillende podcasts in de mobiele app plaatsen en de toegang bepalen per gebruiker of per groep.

Mogelijkheden

Al deze afgeschermde podcasts zijn ideaal om in te zetten als interne nieuwbrief of om nieuwe productinformatie te delen met geselecteerde groep luisteraars. En er zijn nog vele andere mogelijkheden toepasbaar. Wil je meer informatie over het gebruik van interne podcasts? Impact Podcast helpt je graag dus neem gerust contact met ons op.