Podcast

Een podcast is een audioverhaal dat u op ieder moment van de dag kan afspelen. Doordat we steeds meer gebruik maken van smartphones groeit het beluisteren van podcasts. Zo’n 1,9 miljoen Nederlanders luisteren dagelijks naar een podcast.

“Eén op de vijf Nederlanders luistert momenteel zelfs minimaal één keer per week naar een podcast”

onderzoek Markteffect Podcast Monitor

Een podcast is een on-demand radioprogramma. U kunt luisteren waar en wanneer u maar wilt; thuis op de bank, onderweg in de auto of trein of tijdens het sporten. Het is een zeer effectieve manier om een nieuw publiek te bereiken en om op een directe uw doelgroep te bereiken. Een podcast biedt u de kans om uw kennis en ervaringen te delen terwijl men aandachtig naar u luistert.

“Het grootste voordeel van een podcast ten opzichte van video is wel dat je een opname op elk gewenst moment en niet afgeleid door beeld, waar dan ook kunt beluisteren. De impact kan daardoor belangrijk groter zijn en beter beklijven dan video”

Omnisense

Veel podcasts bestaan uit gesprekken tussen een gespreksleider en of meerdere gasten. Of uit een monoloog waarin een persoon zijn meningen deelt of onderwerpen bespreekt. Meestal bestaat een podcast uit een serie afleveringen, bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks, maar kan ook een eenmalige publicatie zijn.

Een podcast is zeer goed in te zetten als effectief communicatie- of marketingtool. Het is een sterk medium om uw boodschap te verspreiden en uw dienstverlening te promoten. Het maken en uitbrengen van een podcast is een zeer geschikte manier, voor uw organisatie, om uw publiek doelgericht te bereiken. En dit tegen relatief lage kosten.

Wilt u meer informatie over onze mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.