Waar moet de afbeelding bij je podcast aan voldoen?

De afbeelding bij je podcast is de eerste ervaring die potentiële luisteraars hebben met je podcast terwijl ze browsen op Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify of hun favoriete podcast-app. Het moet direct de aandacht trekken. Jouw afbeelding zal meespelen in de beslissing of ze je beschrijving zullen lezen, de titels van je afleveringen doorbladeren of naar je eerste aflevering luisteren. Hierdoor is de afbeelding een cruciaal onderdeel van de promotie van je podcast.

Bij het publiceren van je podcast maak je een RSS feed aan. Dit is een link waarmee je jouw podcasthostingsite verbindt met je podcastplatform (bijv. Spotify of Apple Podcast). Daarin plaats je informatie over je podcast zoals titel, categorie, taal beschrijving en een afbeelding die bij je podcast hoort. Deze podcastafbeelding moet aan een aantal precieze criteria voldoen voor maximale zichtbaarheid. Als dit niet het geval is kunnen je podcastplatforms je afbeelding mogelijk niet weergeven of weigeren ze je podcast volledig weer te geven.

  • Je podcastafbeelding moet vierkant zijn. Maak het 3000 pixels bij 3000 pixels wat een beeldverhouding van 1:1 is. Op deze manier ziet het er overal goed uit, zelfs als het wordt verkleind. 1400 pixels bij 1400 pixels is het minimum voor Apple Podcasts. 
  • Stel de resolutie in op 72 dpi van en gebruik RGB-kleuren. 
  • Gebruik als format JPEG of PNG (maar JPEG is het beste).
  • Zorg ervoor dat je afbeelding voldoet aan de vereisten van Apple. Kijk hiervoor op Apple Podcasts Requirements
  • Een bestandsgrootte van maximaal 512 kB
  • De naam van je afbeelding moet gelijk zijn aan de titel van je podcast.

Ben je niet zeker hoe je podcast artwork eruit zal zien als het eenmaal gepubliceerd is? Gebruik deze gratis tool Podcastartworkcheck om een ​​voorbeeld van je afbeelding op meerdere platforms te bekijken zowel op desktop als op mobiele apparaten.