De afbeelding bij je podcast is de eerste ervaring die potentiële luisteraars hebben met je podcast terwijl ze browsen op Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify of hun favoriete podcast-app. Het moet direct de aandacht trekken. Jouw afbeelding zal meespelen in de beslissing of ze je beschrijving zullen lezen, de titels van je afleveringen doorbladeren of naar je eerste aflevering luisteren. Hierdoor is de afbeelding een cruciaal onderdeel van de promotie van je podcast.

Bij het publiceren van je podcast maak je een RSS feed aan. Dit is een link waarmee je jouw podcasthostingsite verbindt met je podcastplatform (bijv. Spotify of Apple Podcast). Daarin plaats je informatie over je podcast zoals titel, categorie, taal beschrijving en een afbeelding die bij je podcast hoort. Deze podcastafbeelding moet aan een aantal precieze criteria voldoen voor maximale zichtbaarheid. Als dit niet het geval is kunnen je podcastplatforms je afbeelding mogelijk niet weergeven of weigeren ze je podcast volledig weer te geven.

Ben je niet zeker hoe je podcast artwork eruit zal zien als het eenmaal gepubliceerd is? Gebruik deze gratis tool Podcastartworkcheck om een ​​voorbeeld van je afbeelding op meerdere platforms te bekijken zowel op desktop als op mobiele apparaten.