Wat is een podcast?

Een podcast is on-demand audio opname die je kunt beluisteren op je smartphone of tablet waar en wanneer je maar wilt; thuis op de bank, onderweg in de auto/trein of tijdens het sporten. Podcasts zijn er in allerlei vormen en lengtes en kunnen over van alles gaan: nieuws, sport, film of andere onderwerpen die jou mogelijk kunnen interesseren. Het produceren van podcast biedt je de kans om jouw kennis en ervaring te delen en een persoonlijke band op te bouwen met je luisteraar.


“Eén op de vijf Nederlanders luistert momenteel zelfs minimaal één keer per week naar een podcast.”

Onderzoek Markteffect Podcastmonitor mei 2020

Een podcast is zeer goed in te zetten als communicatie- of marketingtool. Het is een sterk medium om je boodschap te verspreiden, je expertise en je dienstverlening te promoten. Het maken en uitbrengen van een podcast is een uiterst effectieve manier om doelgericht contact met je publiek te maken. En dit tegen relatief lage en aantrekkelijke kosten.


“Van de zakelijke luisteraars geeft 80% aan naar podcasts te luisteren omdat dit informatie oplevert die helpt de dagelijkse bezigheden (beter) uit te voeren.”

Onderzoek Markteffect Podcastmonitor mei 2020

De verwachting is dat het podcastgebruik in de toekomst alleen maar verder zal toenemen. Ruim twee derde van de Nederlanders die momenteel niet naar podcasts luistert, verwacht dit in de toekomst (misschien) wel te gaan doen.

Impact Podcast staat graag voor je klaar met het produceren van een professionele podcast voor jouw organisatie. Wil je meer informatie over onze mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.